Pavlova s mangem a citronovým krémem
Stejně jako sluneční paprsky, i tento zářivě žlutý, luxusní dezert Pavlova s mangem rozjasní každý zamračený den. Citronový krém a delikátní chuť manga se skvěle hodí ke křupavému těstu Pavlova.
Suroviny na těsto Pavlova:

6 vaječných bílků (pokojové teploty)
300 g cukru krystal
1 lžička citronové šťávy
1 lžička kukuřičného škrobu

Postup:
Předehřejte horkovzdušnou troubu na 130 °C.
Šlehejte bílky, dokud nezačnou tuhnout.
Po lžících postupně přidávejte cukr.
Šlehejte ještě 4 minuty.
Přidejte kukuřičný škrob a citronovou šťávu.
Míchejte, dokud se vše nespojí.
Vytvořte mini dortíky Pavlova a dejte na plech vyložený pečicím papírem.
Snižte teplotu na 100 °C a pečte ve spodní části trouby asi 85 minut.
Dávejte pozor, aby dortíky nezhnědly.
Jakmile jsou upečené, nechte je 1 hodinu chladnout v zavřené troubě.
Pak otevřete troubu, dortíky vyndejte a nechte je úplně vychladnout.

Citronový krém
Suroviny:
2 vejce
2 žloutky
200 g cukru krystal
150 g studeného másla nakrájeného na kusy
120 ml citronové šťávy

Postup:

Smíchejte vejce, žloutky a citronovou šťávu.
Zahřívejte na malé pánvi na středním ohni, dokud se cukr nerozpustí.
Postupně, po 3-4 kouscích přidávejte máslo, dokud se vše nerozpustí.
Vařte 4-5 minut do zhoustnutí krému.

Mango
Oloupané mango nakrájejte na velmi tenké plátky.
Na dortíky Pavlova nalijte citronový krém, přidejte plátky manga a ozdobte lístky máty.
Protože vždy usilujeme o co nejvyšší kvalitu, všechny zobrazené produkty nemusí být vždy dostupné.